SLU-nyhet

Ny mediebevakning på Insidan

Publicerad: 07 juli 2023

Insidans mediebevakning har uppdaterats med fler artiklar och mer användarvänliga flöden.

På Insidan har det länge gått att se vad som skrivs om SLU Artdatabanken i tidningar och publikationer. Det har också gått att följa områden som är av intresse för vår verksamhet. Artikelflödena, som tillhandahålls av mediebevakningstjänsten Meltwater, har dock länge varit tekniskt föråldrade och begränsade. Nu har upplägg och utseende ändrats för att ge tillgång till fler artiklar och bättre användarvänlighet.

I den blå listen överst på Insidan går du till "I media". Härifrån kan du välja att se bevakning för SLU Artdatabanken, främmande invasiva arter, nationalnyckeln och Svenska artprojektet eller rödlistan. För varje bevakningsområde syns de senaste 100 artiklarna. Längst ned på sidan Länkar finns också den senaste artikeln inom varje område.

RSS-flöden

Den äldre lösningen har byggt på så kallade iframe-element vilka skapar "fönster" till andra sidor. Av bland annat säkerhetsskäl rekommenderas nu sällan denna lösning. De iframes som använts har dessutom haft liten text och begränsad höjd. Därtill har bara ett fåtal artiklar kunnat visas per ruta.

Den nya lösningen använder RSS-flöden för att hämta in artiklar. Standarden stöds av vårt webbpubliceringssystem Episerver och erbjuder därför bättre säkerhet och användarvänlighet.


Kontaktinformation

Anton Nyström, kommunikatör
SLU Artdatabanken
anton.nystrom@slu.se, 018-672417, 076-1164113