Hoppa till huvudinnehåll

Flora - och faunavårdskonferensen

Konferensen Flora- och faunavård i Uppsala är årets träffpunkt för naturvårdare och har ett nytt tema varje år, alltid med bevarandet av den biologiska mångfalden som utgångspunkt. 

Save the date

Flora- och faunavårdskonferensen 2023
kommer att hållas 26-27 april. 

Tack till alla som deltog på 2022 års Flora- faunavårdkonferens den 27-28 april. Dag ett ägde rum på plats i Uppsala med möjlighet till digitalt deltagande. Dag två var istället helt digital. Tema för konferensen är "Knärot, björktrast, rosenticka – att använda rapporterade data i naturvården".

Rapporterade artdata används dagligen som beslutsunderlag inom naturvård, markanvändning och samhällsplanering. Det handlar om data från tiotusentals naturkunniga privatpersoner, professionella aktörer och systematiska inventeringar. Hur kan vi tolka all denna information, förbättra och samverka på bästa sätt? Årets konferens behandlade medborgarforskares och myndigheters rapportering och användning av observationsdata för arter och naturmiljöer. Konferensen är sedan starten 1992 en stor och viktig träffpunkt för både ideella och professionella naturvårdare i Sverige.

Du kan återse första dagen via "Inspelade föredrag" nedan. Konferensen spelades också in av UR Samtiden och kan ses på UR Play. Föreläsningarna sändes även i Kunskapskanalen under sommaren 2022.

Publicerad: 16 januari 2023 - Sidansvarig: ulrika.sehlberg.samuelsson@slu.se
Loading…