Allt du behöver veta om flytten av Trädportalen till Artportalen

Senast ändrad: 15 november 2022

Vad händer med de 700 000 fynden i Trädportalen i och med flytten till Artportalen?

Alla fynd flyttades över till Artportalen den 25 mars 2020. Fynden blir direkt sökbara i Artportalen och är då inte längre åtkomliga från Trädportalen som samtidigt stängs ner.

Vad händer med mina fynd som jag rapporterat i Trädportalen?

Fynden finns kvar och är sökbara i Artportalen. För att du ska kunna redigera dem och för att de ska tillgodoräknas i dina listor behöver du koppla dem till ditt Artportalen-konto. Om du inte har ett konto hos SLU Artdatabanken kan du skapa ett på Artportalen.se.

Hur kopplar jag mina fynd till Artportalen?

Du kopplar själv fynden genom att använda funktionen Koppla gamla fynd på Artportalen.se under Mina sidor. För att använda funktionen behöver du vara inloggad i Artportalen. Om du inte redan har ett konto i Artportalen behöver du skapa ett. Tryck då på Skapa konto längst uppe till höger på Artportalen.se

Observera att du behöver veta ditt användarnamn du hade i Trädportalen för att kunna göra kopplingen. Om du inte kommer ihåg ditt användarnamn kan du använda funktionen Glömt användarnamn/lösenord på sidan för Koppla gamla fynd.

Varför stängs Trädportalen ner?

Ur ett användarperspektiv är det bättre att bara behöva lära sig och använda ett system och att ha datat samlat i samma databas. Det innebär dessutom en minskad förvaltningskostnad för SLU Artdatabanken att behöva drifta ett system mindre.

Mer information