SLU-nyhet

Kopplingarna nästan klara men fortsatt fördröjning av bl.a. listor

Publicerad: 05 maj 2015

Nu kan vi äntligen meddela att de allra flesta kopplingar är klara. Ca 4 200 personer har fått sina konton färdigkopplade och inte ens en miljon fynd står i kö. Fortfarande tillkommer nya kopplingar hela tiden, men i en avsevärt minskad takt än tidigare.

Listorna ej klara  - fortsatta fördröjningar att vänta

Kopplingarna är nästan klara, men fortfarande återstår uppdateringen av listorna vilken är en aktivitet som påverkar prestandan och gör att det kan ta lång tid för fynden att visas i systemet. Se nedan hur systemet påverkas. Vår prognos är att merparten av prestandaproblemen är borta under nästa vecka.  

Felrapportera inte i första taget

Det är fortfarande högt tryck på supporten som jobbar så snabbt de kan. Vi ber er att inte felrapportera problem som mest sannolikt beror på prestanda, t.ex.

  • Fördröjning, d.v.s. att de fynd som du publicerat eller fått färdigkopplade ej syns direkt i systemet. Fördröjningen kan ta flera timmar, kanske längre tid. Fältdagboken uppdateras först (sedan Dagens fynd och sist listorna) så kolla dina fynd där i första hand, men vi ber er som sagt att ha is i magen och inte felrapportera i första taget.   
  • Vissa fynd syns, men inte andra. Listorna uppdateras årsvis och visas i ofullständig version under tiden de uppdateras, vilket gör att de ser konstiga ut innan de är klara. Vid vanlig rapportering förekommer det också att vissa fynd kommer in fort, medan andra som t.ex. rapporterats på en annan lokal tar mycket längre tid. Vi ber er även här att ha is i magen och inte felrapportera direkt.
  • Det blir helt stopp. Ibland händer det att en pågående koppling eller publicering stannar upp och ingenting händer. Utvecklarna håller koll på detta och startar regelbundet igång dessa stoppade aktiviteter igen.  

Publicera inte igen om fynden inte syns

Det är självklart lätt hänt att man försöker rapportera/publicera igen när man inte ser sina fynd i systemet, men även här ber vi er att ha tålamod. I de flesta fall kommer fynden in till slut. Om du har rapporterat flera gånger måste du sedan gå och ta bort alla dubbletter.

Problem åtgärdat med felmeddelande om att privat lokal hör till organisation

Många frågar just nu varför man får felmeddelande som säger att man inte kan rapportera på sin privata lokal för att den tillhör en organisation. Problemet beror på att man under en tid i Svalan kunde rapportera på andras privata lokaler, med följden att det kan finnas flera olika rapportörer på samma privata lokal. I samband med flytten från Svalan till Artportalen fick alla privata lokaler endast tillhörighet till en rapportör (I Svalan fanns ingen direkt koppling mellan lokal och rapportör). Om man använde en privat lokal som tillhörde någon annan så fick man felmeddelande om att lokalen tillhör en organisation (vilket egentligen inte alls hade med organisation att göra).

Problemet är nu åtgärdat genom att vi har gjort dessa lokaler som flera använt, till allmänna, d.v.s. de administreras av respektive Regional rapportkommitté.


Kontaktinformation