SLU-nyhet

Belastningen fortfarande hög - läs denna viktiga information!

Publicerad: 25 april 2015

Systemet påverkas på många sätt av den höga belastningen. Nedan kan du läsa om några vanliga problem som kan uppstå, men symptomen kan visa sig på andra sätt också. Det viktiga att veta är att systemet kommer fungera mycket bättre så fort belastningen minskar. Vi tackar för ert fortsatta tålamod och överseende.

Kopplingen tar lång tid

Antalet kopplingar av fynd som startas ökar fortfarande, även om ökningen har avtagit. Vid lunchtid idag hade 1807 användare fått sina kopplingar slutförda medan 1369 användares kopplingar pågår. Av dessa är 9,7 miljoner av 22,3 miljoner kopplade. I fredags eftermiddag var det 19 miljoner fynd i kön. Vår prognos är att merparten av de kopplingar som pågår just nu kommer vara klara i slutet av veckan.

Det kan ta lång tid innan fynden visas – rapportera inte flera gånger

Efter att kopplingen är klar eller vid rapportering kan det dröja lång tid innan fynden kommer in i listorna eller syns i andra delar av systemet. Vi ber er att inte rapportera och publicera igen när det tar lång tid. Upprepade knapptryck kan leda till att du av misstag har rapporterat samma sak många gånger vilket visar sig sedan när systemet hinner ikapp. Om rapporteringen ”fastnar” får systemutvecklarna meddelande om detta och sätter igång rapporteringen igen så snart de kan. Var inte oroliga för att era rapporter försvinner, men ha tålamod med att det kan ta tid.

Fältdagboken uppdateras först, sedan Dagens fynd och sist listor

För att veta om ens rapportering gått igenom eller inte är det i Fältdagboken man ska kolla först, den uppdateras i normalfallet utan fördröjning. Därefter dyker fynden upp i Dagens fynd som uppdateras var tjugonde minut. Den här uppdateringen kommer ske oftare när belastningen avtagit. Sist uppdateras listorna, se mer information nedan.   

Denna tågordning gäller även nu när belastningen av systemet är hög, men med fördröjning.

Listorna visas ofullständigt innan de är klara

Efter att man fått meddelande om att kopplingen är klar kan det dröja lång tid innan listorna har uppdaterats. Det är svårt för oss att säga hur lång tid det kan ta, men med tanke på den höga belastningen nu när många miljoner fynd ska in i listorna, kan det röra sig om många dagar. Man får inte heller något meddelande om att listorna är uppdaterade som man får när kopplingen är klar. Listorna uppdateras årsvis och visas efterhand de blir klara. Detta innebär att dina listor byggs på kontinuerligt under hela tiden de uppdateras. Vi ber er att inte felanmäla listor som visas ofullständigt. Vi kommer meddela när listorna är uppdaterade och uppdateringstiden är normal igen.

Supporten är överbelastad

Många av de fel som ni råkar ut för och speciellt de fel som innebär att något tar lång tid eller hänger sig, beror på överbelastningen av systemet och kommer ordna till sig så fort belastningen minskar. Vi ber er ha tålamod med detta och inte felrapportera när något går långsamt. Läs senaste nytt som vi lägger ut med jämna mellanrum. Supporten arbetar febrilt och försöker hjälpa alla så snabbt det går.


Kontaktinformation