SLU-nyhet

SLU Artdatabanken fortsätter arbetet med att utveckla Artfakta och Artportalen

Publicerad: 28 september 2023

Nu har all rapportering och bevakningar flyttat in i Artportalen och Artfakta har fått en förnyad startsida med förändrad navigering.

Mobil rapportering och rapportering av eftersökta arter flyttar från Artfakta till Artportalen. Detta innebär att åtkomst till all rapportering sker via Artportalens menyer. Flytten sker i olika steg och det kan märkas till exempel på url:er. Funktionen för bevakningar når du numera endast via Mina sidor i Artportalen (artportalen.se). Artfakta har samtidigt fått en navigering där allt finns samlat i en meny som fälls ut på höger sida.

Målet är att all funktionalitet för rapportering ska ha sin tekniska hemvist i Artportalen men vara nåbar även från Artfakta. Vi är dock inte riktigt där ännu.

Du når som vanligt Artportalen via direktlänk från Artfakta om du till exempel gjort en artbestämning och vill rapportera. All rapportering, förutom eftersökta arter, kräver att man är inloggad. Har man inget konto måste man först skapa ett sådant.

Vi ber om överseende för att det under en period kan förekomma störningar.