SLU-nyhet

Dyntaxas webbplats stänger – har flyttat till Artfakta

Publicerad: 14 december 2023

Webbplatsen dyntaxa.se stänger idag den 14 december då innehållet har flyttat till Artfaktas Namn och släktskap.

Dyntaxa är en databas över svenska organismers namn och släktskap. Här finns bland annat information om aktuell klassificering, rekommenderade namn och vanliga synonymer. Under många år har informationen i Dyntaxa kunnat sökas och hämtas ut via en webbplats och webbapplikation med samma namn. Nu har databasen flyttat och dyntaxa.se stängs därför ner idag den 14 december.

All taxonomisk information i Dyntaxa är numera sökbar i tjänsten Namn och släktskap i Artfakta. Informationen är här också integrerad med övrigt innehåll och övriga funktioner.  Vad som gått att göra på dyntaxa.se ska nu gå att göra i Namn och släktskap.

Till Namn och släktskap