SLU-nyhet

Kom och träffa SLU Artdatabanken i Linnéträdgården lördag 21 maj.

Publicerad: 20 maj 2022

I samband med Linnés födelsedag öppnar Linnéträdgården upp till en blomstrande fest. Det kommer bland annat finnas möjlighet att experimentera, träffa Linné och lära mer om Linnés vetenskaper idag.

SLU Artdatabanken kommer att finnas i Linnés forskarhörna tillsammans med andra delar av SLU. Här kan du upptäcka nya och fascinerande saker som du inte visste om växter, svampar, pollinatörer, historiska spannmål och parasiter tillsammans med forskare från SLU. Hör SLU Artdatabanken berätta om hur Svenska artprojektet för vidare det arbete som Linné påbörjade. Fira Fascinerande växters dag med roliga experiment och spel för barn (svenska och engelska, kl. 11–16). Korta föredrag varje timme. I experimenttältet.

Hela programmet för Fascinerande växters dag (800 kB)

  • Plats: Linnéträdgården Linnémuseet

  • Datum: 21 maj

  • Tid: 11:00 - 17:00

  • Mer information