SLU-nyhet

Ny version av Fyndkartor

Publicerad: 07 april 2022
detaljbild av Fyndkartor

Fyndkartor som man hittar i artfakta.se har nu ett ändrat utseende och förbättrade funktioner.

I tjänsten Fyndkartor går det snabbt att söka fram fynd av arter och visa dem på karta eller satellitbild och filtrera fram de arter och kategorier man vill se.

Den nya versionen har inte längre en speciell ingång för invasiva arter utan det väljer man inne i kartfunktionen. Det finns sökparametrar för bl.a. Fyndegenskaper, Verifieringstatus, Rödlistade arter, Invasiva arter, Övriga artlistor, Projekt och datakällor, Tidigare sökningar.

Resultat av fyndsökningar kan nu presenteras antingen i karta eller som lista och med detaljinformation för samtliga fynd. Det går att göra snabbval för tidsperioder och när man använder gridkarta kan man nu göra sökningar av individuella arter direkt från artlistan.

Merparten av observationerna i Fyndkartan kommer från Artportalen, men man kan välja en rad andra viktiga datakällor.

Pröva nya versionen av Fyndkartor.

 

Skärmbild av Fyndkartor i Artfakta