SLU-nyhet

Invigning av Vindelälvens biosfärsområde

Publicerad: 29 augusti 2019

I juni beslutade Unesco att godkänna Vindelälven som ett nytt biosfärsområde. För SLU:s del innebär det att två forskningstationer, Svartberget i Vindeln, och Röbäcksdalen i Umeå, ingår i det nya biosfärsområdet.

Lördagen den 17 augusti var det invigning av Vindelälvens biosfärområde och SLU var på plats för att presentera de två stationer som ingår i området, Svartberget i Vindeln och Röbäcksdalen i Umeå. Beslutet om biosfärsområdet från Unesco kom redan i mitten på juni och invigningen förlades därefter till nationalälvens dag. Charlotta Erefur, parkchef på Svartbergets fältstation och Johanna Wallsten, SITES-föreståndare för Röbäcksdalens forskningsstation var på plats för att visa på den verksamhet som bedrivs inom biosfärsområdet med fokus på stationernas medverkan i SITES - Swedish infrastucture for ecosystem science. De höll även en halvtimme långt föredrag om SITES och vad infrastrukturen kan erbjuda för forskare och andra intressenter.


Kontaktinformation

Johanna Wallsten, forskare/Föreståndare SITES Röbäcksdalen
Institutionen för växtproduktionsekologi
johanna.wallsten@slu.se, 090-786 8716