Lite i taget? Eller allt på en gång?

Senast ändrad: 07 december 2018
ERBJ_PAKET_1_Dagf_Broskf_Stövsl.png

Erbjudanden för dig som inte har de tidigare utgivna volymerna. Kanske vill du beställa lite i taget (3 volymer) eller alla tidigare utgivna volymer till ett bra pris?

Lite i taget? Tre volymer i ett paket

Paketpris: 995 kr (ord. pris 1 593 kr)
Erbjudandet gäller till och med den 30 november 2018.

Fjärilar: Dagfjärilar

Dagfjärilarnas färgglada, vackra mönster och fascinerande beteende har fängslat människor i alla tider. Vem har inte upplevt det rogivande i att följa en citronfjärils till synes planlösa flygtur med blicken för att sekunden senare inse att sommaren snart är här?

Innehåll: Alla dagfjärilsarter som påträffats i Norden beskrivs med utförliga texter, pedagogiska illustrationer och utbredningskarta. Lättanvända nycklar för artbestämning gör det roligt och möjligt att ta reda på vilka arter man hittat. Volymen presenterar dagfjärilsarter i systematisk ordning från familjerna Hesperiidae till familjen Nymphalidae.

Stövsländor

Tittar man riktigt nära kan man upptäcka dem­­ – stövsländorna. De är vanligare än man kan tro. Variationen i utseende är stor, från skira sländor med flortunna vingar till millimetersmå bleka och vinglösa boklöss. Unika fältfoton öppnar ett litet fönster in i en fantastisk värld av former, färger och beteenden.

Innehåll: Alla stövsländearter som påträffats i Norden beskrivs med utförliga texter, pedagogiska illustrationer och de flesta med utbredningskarta. Nycklar för artbestämning gör det möjligt, och roligt, att ta reda på vilka arter man hittat. Här följs den traditionella systematiska indelningen av stövsländor och därför inkluderas inte djurlössen.

Ryggsträngsdjur: Lansettfiskar-broskfiskar

Under ytan i de till synes oändliga världshaven finns marina djur som är lika vackra som gåtfulla. Det myllrar av liv. Och här finns en uppsjö unika livsformer utan motsvarighet på land. För en landkrabba kan det i drömmen vara höjden av lycka att se ett stim av hundratals hammarhajar som rör sig kalejdoskopiskt i ett tropiskt hav. Och tänk om man kunde få hälsa på hos håkäringen där den lever i djupets mörker. Eller varför inte lära sig känna igen tarmsjöpungen, en av våra vanligaste sjöpungar som växer i stora klasar på rep, bryggor och stenar.

Innehåll: Alla arter som påträffats i Sverige beskrivs med utförliga texter, och för flertalet arter finns pedagogiska illustrationer. Här finns även bestämningsnycklar för artbestämning. Volymen behandlar lansettfisk, 53 arter manteldjur, pirål, 3 arter nejonögon och 29 arter broskfiskar (havsmus, hajar och rockor). De flesta av arterna är marina och finns längs den svenska västkusten.

Allt på en gång? Alla utgivna volymer

Pris: 5 790 kr (ord. pris 9 720 kr)

Du beställer alla 18 volymer på en gång och får dem levererade fraktfritt. 

Sidansvarig: mia.maria.ronell@slu.se