Lite i taget? Eller allt på en gång?

Senast ändrad: 20 december 2018
ERBJ_PAKET_2_Tvåv_Käkmal_Stjärn.png

Erbjudanden för dig som saknar tidigare utgivna volymer och vill "komma ikapp". Kanske vill du beställa lite i taget (3 volymer) eller alla tidigare utgivna volymer till ett bra pris?

Lite i taget? Tre volymer i ett paket

Paketpris: 995 kr (ord. pris 1 593 kr)
Erbjudandet gäller till och med den 31 mars 2019.

Tvåvingar: Blomflugor 1

Jämfört med andra flugor är blomflugor oftast lätta att känna igen. Alla flugor har bara två vingar, vilket skiljer dem från till exempel getingar och bin. Blomflugor är startsnabba och kan flyga, manövrera och landa snabbt och exakt. Dessutom kan de hovra – sväva på ett och samma ställe – som helikoptrar. Därför heter blomflugor svirrefluer på danska och hoverflies på engelska. Sitt svenska namn har de fått för att de vuxna flugorna ofta besöker blommor och är viktiga som pollinerare.

Innehåll: Här har vi beskrivit alla nordiska blomflugor inom underfamiljen Syrphidae. Andra underfamiljer, Eristalinae och Microdontinae beskrivs i Blomflugor 2.

Fjärilar: Käkmalar - säckspinnare 

En del ser ut som metallglänsande smycken i naturen, som till exempel lövskogskäkmalen. Eller har färgsprakande vingar och ett härligt rufsigt ”hår” som mörk kambladskärare i familjen bladskärarmalar, en familj där alla arter har hårlika fjäll på huvudet. Käkmalarna har som namnet antyder käkar – och istället för att suga i sig nektar, som andra fjärilar, skrapar de pollen från växter. De är aktiva under dagen, och man kan ofta se flera fjärilar söka föda i samma blomma. Säckspinnarna kan däremot flyga under hela dygnet, hanarna vill säga, honorna hos de flesta arter har inga vingar. 

Innehåll: Här kan du läsa om de evolutionärt mest ursprungliga fjärilsfamiljerna. De har behållit en mängd drag från fjärilarnas tidigaste utvecklingshistoria. 

Stjärnmaskar - slemmaskar

Världens längsta djur! Slemmaskar har en extrem förmåga att sträcka ut och dra ihop sig. Faktum är att världens längsta djur, långsnöre Lineus longissimus, finns utanför den svenska västkusten och är en slemmask som helt utsträckt kan bli närmare 50 meter lång.  

Innehåll: Denna volym behandlar 9 arter stjärnmaskar och 69 arter slemmaskar.

Allt på en gång? Alla utgivna volymer

Pris: 5 790 kr (ord. pris 9 720 kr)

Du beställer alla 18 volymer på en gång och får dem levererade fraktfritt. 

Sidansvarig: mia.maria.ronell@slu.se