Kontaktinformation
Frågor om bidrag och stöd från Svenska artprojektet kan mejlas till ansokan.artprojekt@slu.se.
Här presenteras den granskningskommitté som granskar och bedömer ansökningar om forskningsmedel från Svenska artprojektet.
Systematiker, forskning inom marin biodiversitet. Leder idag forskningsprojekt om hur DNA-baserade metoder för att identifiera/upptäcka arter kan användas inom miljöövervakningen. Stort intresse för hur forskning kan nyttiggöras för allmänhet, beslutsfattare och myndigheter.
Var ansvarig för evertebratsamlingen vid museet. Undervisade i zoologi, systematik och evolutionsbiologi vid UiB, Nord universitet och ForBio (Research School in Biosystematics). Har varit med om större norska och internationella artinventeringsprogram i marin miljö, i etableringen av NORBOL (IBOL) och i ForBio (Research School in Biosystematics). Har forskat på olika djurgrupper, ofta med fylogenetiska analyser.
Forskar huvudsakligen på taxonomi, fylogeni och evolution inom vivlar – speciellt bark- och timmerbaggar. Utför omfattande fältarbete i alla delar av världen där nytt material samlas in och nya arter beskrivs. Särskilt fokus läggs på den afrikanska faunan. Undervisar i insekters diversitet och biologi, samt om biodiversitet, ekologi och evolution.
Arbetar med forskning som rör frågor om svampekologi, främst i boreala skogar, men som också kan omfatta relaterade frågor i andra ekosystem. Bedriver även tillämpad forskning inom skogsbruket relaterad till bevarande och ekosystemtjänster av svampar. Kursledare för två introduktionskurser i mykologi. Koordinerar global rödlistning av svamp åt IUCN och är medlem i expertkommittén för svampar på SLU Artdatabanken.
Frågor om bidrag och stöd från Svenska artprojektet kan mejlas till ansokan.artprojekt@slu.se.